<< Grime

Is achter de schermen werken van tv, theater, opera of een modede lé... jouw grote droom? Ben je ondernemend, creatief, gepassioneerd door theater, film en fotografie en wil je als visagiste aan de slag, dan ben jij de geknipte persoon om een Se-n-Se Grime te volgen en je creativiteit ten dienste te stellen van acteurs, regisseurs, theatermakers, modeontwerpers en fotografen.

Iets voor jou?

Voel jij je aangesproken, dan ben je:

Hoe zit de opleiding in elkaar?

In één jaar tijd leer je alle basistechnieken om het uiterlijk van een acteur, actrice of fotomodel te veranderen. Je leert immers de fijne kneepjes van make-up voor foto-, film- en televisiewerk. Ook krijg je de nodige theoretische bagage mee omtrent grondstoffen, gereedschappen, kleurtechnieken en gelaatsstudie. Er wordt ook even een kijkje genomen in de geschiedenis wat betreft maquillage, kleding en kapsels.

Bij theatergrime leer je o.a. het verouderingsproces te visualiseren, baarden te kleven, enz.

Daarnaast leer je in de driedimensionale grime om kunstmatige snijwonden, littekens, maskers en protheses zo naturel mogelijk te doen ogen op het menselijk lichaam. Ook face- en bodypainting komen in dit extra jaar uitgebreid aan bod. Werken met penseel en airbrush staan hier uiteraard centraal.

Het spreekt voor zich dat de klemtoon op de praktijk ligt, zo heb je om te beginnen verscheidene workshops. Tot slot zijn er ook stages voor televisie en theater.

Je toekomstige beroep:

grimeur

grime leren

Scholen:

S.O. voor Schoonheidszorgen Denise Gresiac S.O. voor Schoonheidszorgen Denise Gresiac
Koninklijkelaan 9
2600 Berchem
www.denisegresiac.be
info@denisegresiac.be

Stedelijk Lyceum Olympiade Stedelijk Lyceum Olympiade
VIIde Olympiadelaan 2
2020 Antwerpen
www.stedelijkonderwijs.be/stedelijklyceumolympiade